Drönare och skogsbränder

Drönare i kampen mot skogsbränder

Skogsbränder är en återkommande och allvarlig utmaning i Sverige, särskilt under torra somrar. Med klimatförändringarna blir dessa bränder allt vanligare och mer intensiva. Drönare har visat sig vara ett ovärderligt verktyg i hanteringen av skogsbränder, men även vid planerade naturvårdsbränningar, både före, under och efter att de sker.

Genom att använda drönare kan vi övervaka riskområden, snabbt upptäcka och kartlägga pågående bränder samt bedöma skadorna efter att elden har släckts. Detta minskar risken för spridning och hjälper till att skydda både människor och miljö.

Det ska även sägas att skogsbränder har en funktion i naturen då de naturligt rensar bort döda växter och frigör näringsämnen som gynnar ny tillväxt. De skapar också öppna ytor som gör att ljus når marken, vilket främjar växtdiversitet och återväxt. Med hjälp av drönare kan vi övervaka och dokumentera denna naturliga återhämtning och förstå hur ekosystemet utvecklas efter en brand.

skogsbrand

Fördelar med drönare vid hantering av skogsbränder

Att använda drönare i kampen mot skogsbränder erbjuder många fördelar:

 • Snabb respons: Drönare kan snabbt mobiliseras och nå avlägsna eller svårtillgängliga områden.
 • Överlägsen översikt: Med högupplösta kameror och värmesensorer kan drönare ge en detaljerad översikt av brandens omfattning och spridning.
 • Säkerhet: Drönare kan operera i farliga områden utan att riskera människoliv.
 • Kostnadseffektivt: Att använda drönare är generellt billigare än att använda helikoptrar eller markbaserade enheter.
 • Data och analys: Drönare samlar in data som kan analyseras i realtid för att förbättra beslutsfattandet och strategin vid brandbekämpning.

Varför välja Copture för drönarlösningar vid hantering av skogsbränder?

Copture har lösningar som erbjuder:

 • Senaste drönarmodellerna: Vi använder de allra senaste drönarteknologierna för optimal prestanda.
 • Strategiskt placerade piloter: Våra erfarna drönarpiloter finns utplacerade över hela Sverige och kan snabbt mobiliseras vid behov.
 • Erfarenhet och expertis: Copture är ett av Sveriges äldsta och mest etablerade drönarföretag.
 • Anpassningsbara lösningar: Vi erbjuder skräddarsydda lösningar som passar just era behov och utmaningar.
 • Hög kvalitet och pålitlighet: Vårt fokus på kvalitet och pålitlighet gör oss till en trygg partner i kampen mot skogsbränder.
 • 24/7 support: Vi erbjuder dygnet runt support för att säkerställa att våra tjänster alltid är tillgängliga när de behövs som mest.

Genom att välja Copture får ni inte bara tillgång till toppmoderna drönare utan även en erfaren och engagerad partner som är dedikerad till att bekämpa skogsbränder på bästa möjliga sätt.

drönare i skogsbruket

Kontakta oss idag

Tel: 08 - 519 424 07
Copture AB
Siljansvägen 69
120 57 Årsta

Genom att skicka in detta formulär samtycker du till att tillåta oss att lagra och bearbeta dina uppgifter. Vi delar inte den med någon annan. Se vår sekretesspolicy.