Solceller och drönare

Inspektion av solcellsparker med drönare

Solenergi spelar en allt viktigare roll i den globala energimixen. Medan solceller blir mer utbredda, växer behovet av effektiva underhållsstrategier. Manuella inspektioner är tidskrävande och riskabla, särskilt i stora eller svårtillgängliga anläggningar.

På Copture har vi omdefinierat hur solcellsparkinspektion utförs. Genom att integrera den senaste drönarteknologin, erbjuder vi tjänster som inte bara är effektiva och kostnadseffektiva, utan också höjer säkerhetsstandarden för solenergianläggningar.

Solceller och drönare
hotspot solceller

Hotspots indikerar en högre temperatur och detta visar på en skadad PV-cell. Denna solpanel behöver kontrolleras.

En framtidssäkrad lösning

Drönare utgör en banbrytande teknologi med förmågan att radikalt transformera inspektion och besiktning av solcellsparker både för under och efter byggnationen.

 • Ökad effektivitet: Drönare kan täcka stora solcellsparker snabbt och noggrant, vilket betydligt minskar den tid som krävs för inspektioner jämfört med traditionella metoder.
 • Förbättrad säkerhet: Drönare eliminerar behovet för personal att arbeta på farliga höjder eller i svårtillgängliga områden, vilket minskar riskerna för olyckor och skador.
 • Detaljerad datainsamling: Med högupplösta kameror och specialiserade termiska sensorer kan drönare fånga omfattande och detaljerade bilder, vilket ger en mer heltäckande översikt av panelernas skick.
 • Kostnadseffektivitet: Genom att minska tiden för inspektioner och behovet av manuell arbetskraft, erbjuder drönarinspektioner en mer kostnadseffektiv lösning för underhåll och övervakning av solcellsparker.

Vad vi kan

Copture har över 12 års branscherfarenhet och är ett av Sveriges mest etablerade drönarföretag och våra expertteam inspekterar anläggningar med den absolut senaste termiska sensortekniken.

 • Regelbundna inspektioner: För optimal prestanda och livslängd på din anläggning.
 • Detaljerad felsökning: Våran data förenklar snabb identifiering av defekter och underpresterande delar.
 • Kontroll efter installation: Fullständig inspektion efter installation för att säkerställa korrekt drift.
 • Kontroll före och efter reparationer: För att säkerställa att reparationer och underhåll är framgångsrika.
 • Under konstruktionsfasen: Vi bidrar till att öka effektiviteten, säkerheten och detaljrikedomen i datainsamlingen, samtidigt som det minskar kostnader och tidsåtgång för projektet.
solceller drönare
copture drönarflygning pågår

Fördelar med Copture

 • Effektivitet: Vår teknik erbjuder effektiva inspektioner av solenergiparker, säkerställande att varje komponent presterar optimalt för maximal energiproduktion. Detta minimerar underhållskostnader och ökar effektiviteten.
 • Flexibelt och skalbart: Vår tjänst är anpassningsbar och möjliggör snabb skalbarhet efter era behov. Detta ger flexibilitet och pålitlighet för er verksamhet.
 • Kostnadseffektivitet och ROI: Vi erbjuder kostnadseffektiva lösningar som förbättrar avkastningen på era solenergiinvesteringar genom optimerade processer.
 • Erfarna operatörer: Vårt team av specialiserade operatörer är välutbildade och erfarna, redo att hantera era projekt med precision och expertis.
 • Rikstäckande närvaro: Copture, med verksamhet över hela Sverige, är en pålitlig partner i solenergisektorn, redo att betjäna kunder överallt i landet.”

Kontakta oss idag

Tel: 08 - 519 424 07
Copture AB
Siljansvägen 69
120 57 Årsta

Genom att skicka in detta formulär samtycker du till att tillåta oss att lagra och bearbeta dina uppgifter. Vi delar inte den med någon annan. Se vår sekretesspolicy.

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Vi är ett nordiskt nätverk med professionella piloter och tolkare som just nu flyger, fotograferar och identifierar t.ex. toppbrott, vindfällen och angrepp från bl.a granbarkborre.

Hör av dig till oss så berättar vi hur vi kan hjälp dig och din skog.

info@copture.com
Tel: 08-519 424 07

© Copture AB 2023